Dit wordt aangeboden door

Zie ook

Project: Kinderen uit de knel

Kinderen lijden onder strijdende ouders, zeker wanneer die strijd doorgaat na de scheiding. En ouders lijden onder de machteloos makende strijd. Gebleken is dat een groepsaanpak bij deze problematiek vaak goed werkt.  

Oudergroep en kindergroep

Wij bieden een groepsprogramma aan voor zes ouderparen en hun kinderen.

De oudergroep (ex-partners) komen 8 keer 2 uur bij elkaar.

In dezelfde tijd komen de kinderen in een groep bij elkaar.

De ouders werken aan het doorbreken van de destructieve patronen en aan het vinden van oplossingen voor steeds terugkerende problemen. Het welzijn van de kinderen staat hierin steeds centraal. De groepsleden blijken elkaar goed te kunnen helpen. De twee therapeuten scheppen een omgeving waarin positieve verandering mogelijk is. Zij geven informatie, opdrachten en oefeningen die ouders helpen nieuwe en constructieve stappen te maken.

De kinderen maken met elkaar films, posters, tekeningen, graffiti, theater en muziek rond het thema ‘ouders die strijden’. Zij kunnen hier ook over spreken maar het hoeft niet. Wij richten ons op de krachten van de kinderen en op het vergroten van weerbaarheid.

Aan het eind wordt geëvalueerd en kijken we met ouders en kinderen of er nog een vervolgtraject nodig is.

 

Wanneer en waar 

Op 18 maart gaat een nieuwe groep van start, inmiddels de 17e groep. Bij voldoende aanmeldingen zal voor de zomer de volgende groep starten.

De groepsbijeenkomsten staan doorgaans gepland op dinsdag, woensdag - ofwel donderdagmiddagen van 15:30 - 17:30 uur. Locatie: Lorentzhuis of KJTC.

De groep die op 18 maart start zal op de maandagmiddag plaatsvinden.

 

Aanmelden

Ouders kunnen zich aanmelden voor dit project; alleen als beide ouders willen meedoen kan het doorgaan. Zie hiervoor onder aanmelden.

Verwijzers kunnen ook aanmelden wanneer beide ouders gemotiveerd zijn. Na een overleg met de verwijzer dienen de ouders zich zelf ook nog aan te melden.

 

Kosten

Doorgaans kunnen de kinderen worden ingeschreven en zal de zorgverzekeraar de behandeling vergoeden.

 

Vragen

Bel als u vragen heeft over Kinderen uit de Knel niet het Lorentzhuis of het KJTC. Zij kunnen u niet helpen en u kunt zich daar ook niet aanmelden.

Vragen over de aanmelding kunt u mailen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Uw vraag zal zo spoedig mogelijk beantwoord worden.

Bovenstaand emailadres is voor informatie over de procedure en over de mogelijkheden tot aanmelding, niet voor directe klinische hulp.

 

 

Nieuw:

Het 'Kinderen uit de Knel" aanbod heeft een meer jaren subsidie van het ministerie van VWS ontvangen!

Dit betekent o.a. dat zij nu:

-meer ruimte hebben op de wachtlijst voor het groepsaanbod (op dit moment zijn er plekken beschikbaar!);

-de mogelijkheid hebben om telefonisch mee te denken over een mogelijke aanmelding;

-via het mailadres .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of via het contactformulier op de website vragen rondom aanmeldingen kunnen beantwoorden;

- middels een gesprek, ook eventueel met ouders en/of kinderen,  kunnen meedenken over een mogelijke aanmelding.

Stuur uw vraag of verzoek naar het mailadres .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of via het contactformulier op de website

en een van de teamleden neemt  z.s.m. contact met u op.

Namens het Kinderen uit de Knel kernteam;

Justine van Lawick, Margreet Visser, Erik van der Elst, Flora van Grinsven, Elisabeth van der Heide, Daniëlle Steggink, Jeroen Wierstra en Evelyn Wilms

Terug naar Systeemtherapie