Dit wordt aangeboden door

Zie ook

Houvast: relatietherapie in groepsverband

Deze groep is gebaseerd op de methodiek "Emotionally Focused (Couple) Therapy (EFT)" en behandelt de volgende thema’s:
 

Het boek: ‘Houd me vast’ van Sue Johnson is hierbij ondersteunend.

Vaak voelen mensen een drempel om hun relatieproblemen in een groep te bespreken. Zij hebben bijvoorbeeld het idee dat de problemen waarmee zij kampen niet passen in een groepsbehandeling of willen niet belast worden met de problemen van anderen. Toch blijkt dat er vrijwel altijd overeenkomsten zijn met problemen van andere paren en blijkt groepsbehandeling meestal goed mogelijk.

Uit ervaring en wetenschappelijk onderzoek is bekend dat mensen veel leren van andere paren en dat groepsbehandeling voor paren doorgaans sneller en effectiever werkt. Dit geldt voor heel verschillende problematiek, zoals ernstige ruzies, maar ook afstandelijkheid, uit elkaar gegroeid zijn en intimiteitproblemen. Daarom heeft het Lorentzhuis haar aanbod uitgebreid met een groepsbehandeling voor paren. 


Duur

De groep “Houvast: relatietherapie in groepsverband” bestaat uit 6 bijeenkomsten van 4 uur (op middagen van 15-19 uur), één maal per 2 weken, onder leiding van twee therapeuten.
 

Start

Er starten meerdere keren per jaar nieuwe groepen.
De secretaresse kan u informeren over de startdatum van de eerstvolgende groep en  de data waarop de groep plaatsvindt

Aanmelding

Bij het secretariaat van het Lorentzhuis.
Na aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek, waarin we tevens met elkaar bespreken of deze groep het juiste aanbod is.

Boek

Dr. Sue Johnson (2009). Houd me vast, zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie.
Utrecht/Antwerpen, Kosmos Uitgevers.
ISBN 978 90 215 3598 2


Ervaringen van deelnemers aan deze groep

John: “ Ik zag zo'n groep helemaal niet zitten. Al die verhalen van anderen, daar schieten we toch niets mee op, dacht ik. En ik had ook geen zin om mijn eigen problemen aan de grote klok te hangen. Maar nu denk ik daar heel anders over. Ik heb er heel veel aan gehad. Juist ook aan de anderen in de groep. Ik herkende zoveel. We hielpen elkaar eigenlijk samen verder.”
 
Sandra:” Ik had nooit gedacht dat ik in een therapie zoveel zou voelen en zou laten zien. En dat er zoveel zou gebeuren in zo korte tijd….” 

Terug naar Systeemtherapie